vineri, 6 iunie 2014

LICA CHITCAN- activitatea de cerseala de bani...


De cateva zile, imi tot vin in minte doua bine-cunoscute zicale romanesti. Una este “ lupul isi schimba blana dar naravul, ba” Aceasta conceptie e aprobata si de toti specialistii in psihologie din vest. Adica, oricat si-ar dori un om, si oricat ar promite un om ,ca se va schimba, ca va renunta la unele naravuri ( ma refer la cele psiho-sociale) e foarte greu sa o faca, fara consiliere psihologica si o atenta monotorizare din partea unui specialist….si cu cat e mai inaintat in varsta, cu atat ii va fi si mai greu sa o faca , dar si mai greu sa nu se intoarca la naravurile din trecut. Un betiv, un alcolist, va ramane un alcolist, chiar daca o anumita perioada de timp ar parea ca s-a vindecat. Un curvar ramane un curvar, chiar daca o anumita perioada pare barbatul, icoana de biserica….si unul care e violent, sau, care  a abuzat fizic pe cineva, cu siguranta o va mai face ….candva. Astfel de apucaturi, de atitudini il definesc, pentru ca formarea lor a fost facuta undeva in trecut, datorita unor evenimente….aceste apucaturi sunt vizibile zilnic la unii, iar la altii, apar doar atunci cand situatiile prezente sunt similare  cu cele din trecut…. Sigur vi s-a intamplat sa nu intelegeti reactia unui om, sau ati auzit ; “ nu pot sa cred ce a facut, nu a facut asta, nu l-am vazut niciodata facand asta, pare un om atat de sensibil, de bun, de intelegator”

O a doua zicala este “aparentele inseala” .Lupul nostru, din zicala de mai sus, a invatat ce trebuie sa faca sa “treaca” drept om normal, om de incredere….consider ca din doua situatii:1) a fi periculos fara sa stii ca esti asa  si 2)  a fi periculos, dar sa stii sa te deghizezi in omul de incredere,mai periculoasa este situatia a doua.

Acum cateva zile am avut pe facebook o conversatie cu un anume Alfredo Baldinetti ( ii puteti gasi poza cu Lica Chitcan la postarea “ Lica Chitcan –zambitor”)  Pentru ca eu nu vorbesc  italiana si el nu vorbeste romaneste, am conversat in engleza…am sa redau mai jos o parte din conversatia noastra ( traducerea este in rosu, iar raspunsurile mele mai in centru paginii, asa cum apar conversatiile pe facebook)

Se pare ca Lica Chitcan si Cristina Cioca, si-au mutat  “activitatea de cerseala de bani”, in Italia ( probabil ca cei din tara, au cam inteles mesajul meu….sa nu uitam ca sunt peste 10 000 de accesari ale acestui blog) Asta a fost adevaratul motiv pentru care au petrecut  2-3 saptamani in Italia in luna Aprilie. Comentariile mele sunt de prisos, va las pe voi sa intelegeti cu ce se ocupa Lica Chitcan .

Intr-o viitoare postare, voi dezvalui manevrele ascunse pe care le duce, doar de a ma denegra….Cum am spus  si cum cred cu toata fiinta mea: adevarul intotdeauna iese la iveala.  
Am incercat sa "copy and paste" dar nu apare poza de profil alui Alfredo B. asa ca am pus pozele postarii.



 
 
 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu